Vuokraamme käyttöösi juhla- ja kokoustilaa, sekä saunaa jonka yhteydessä tupa-tila.

Rauhanasema on vanha, vuonna 1915 rakennettu puutalo. Entinen Pasilan rautatieasema siirrettiin kokonaisena Veturitorille syyskuussa 1984 ja kunnostettiin talkoilla Rauhanasemaksi vuonna 1986. Talon omistaa Suomen Rauhanliitto.

Rauhanaseman tilojen ulosvuokraus 

Rauhanasema on rauhantyön toimintakeskus, jonka juhla- ja kokoustiloja vuokrataan ulkopuolisille niiltä osin kuin on tiloissa vapaata.

Syyskuussa salin tiloihin muuttaa lounas-kahvila, joka olisi auki arkiaamupäivät. Kahvilan tulo aiheuttaa pieniä muutoksia vuokraustoimintaan ja tiloihin ( mm keittiön viereinen tila sulautetaan osaksi keittiötä ja salin takaosaan tulee ruokatarjoilun kalustoa), josta kannattaa kysellä. Jatkamme kuitenkin myös tilojen ulosvuokrausta! 

Vuokrattavia tiloja ovat noin 60 hengen juhlasali ja kellarikerroksessa tupa. Salin yhteydessä on keittiö välineineen (astiasto sisältyy hintaan). Tupa on noin 25 ihmiselle ja siihen kuuluu lisäksi saunatila pukuhuoneineen.

Sali soveltuu esimerkiksi kokouksiin, syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhliin, häihin ja muihin juhliin. Pienemmässä Tupa-tilassa voi järjestää kokouksia, pieniä juhlia, saunailtoja ja muita illanistujaisia. Koululuokille ja alle 20-vuotiaille tiloja ei vuokrata.

Tiloja käyttöaika on Salin suhteen ma-pe 15.30 alkaen - ja Lauantaina ja Sunnuntaina  pääsääntöisesti kello 12-24. Salia ja tupaa ollaan jatkossa vuokraamassa  myös ns. tuntivelooitushinnoilla paitsi lauantaina jolloin vuokrahinta on aina kokonaishinta. Laitamme nettisvuille uuden hinnaston syyskuun puoleen väliin mennessä. Jatkoaikaa saa  lisämaksusta klo 24-02. 

Vuokrausaika on kokonaiskäyttöaika. Aloitus- ja lopetusaika sovitaan aina etukäteen ja varausajan mukaan voi tuoda tiloihin tavaraa ja sen puitteissa pitää viedä pois. Koska perjantain vuokrausaika on niin lyhyt niin perjantaitilaisuuksia varten voi sopia tuovansa jo torstaina iltapäivänä ruokia vuokralaisjääkaappiin. Muuten Rauhanasemalle pääsäntöisesti ei valitettavasti voi tuoda tavaroita siis etukäteen, eikä jättää tiloihin, koska tilojen siivouksellekin on jätettävä aikaa ja talossa on paljon muutakin toimintaa.

Vuokrahintaan sisältyy viikonloppuna aina siivous ja yksi tilojen näyttö sovittuna aikana. Arkivuokraukset Salissa kahvilna suljettua on lähinnä ajateltu kokous, lyhyempiin tilaisuuksiin jossa vuokralainen saa siivottua itse jälkensä juhlia varten on sitten viikonloput.  

Tiloissa tulee noudattaa yleistä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen asettamaa 90 desibelin melurajaa. Vuokralainen on velvollinen huolehtimaan itse musiikin esittämiseen liittyvistä Teosto-korvauksista ja mahdollisesti tarvittavista luvista, jos tilaisuuden luonne sitä edellyttää.

 

Tiedustelut, varaukset ja tilojen näytöstä sopiminen

Tiloja voi kysyä, ja tehdä myös alustavia varauksia puhelimitse, ta sähköpostilla jos ilmoittaa yhteystietonsa ja vahvistaa / peruu varauksen mahdollisimman pian /sovitusti!

Sen jälkeen kun on vahvistanut varauksen sähköpostilla tai suullisesti Rauhanliittoon on varaus sitova niin, että peruutuksesta on ilmoitettava 30 vrk ennen pe-su olevaa ns viikonlopun vuokrauspäivää, tai 15 vrk ennen ma-to ns arkivarauksen vuokrauspäivää. Muussa tapauksessa peritään vuokra kokonaisuudessaan varaajalta.    

Rauhanasemalla ei ole vahtimestaripaveluita, minkä takia sovitun näytön
yhteydessä selitetään kaikki ovien lukinnasta tiskikoneen toimintaan.
Näyttöön on hyvä varata noin 20 minuuttia. Toivomme, että sovit etukäteen arkena sekä näytöistä että avainten hausta. Hoidamme vuokrausasioita rauhantyön ohella, emmekä aina päivystä
toimistolla, joten näin varmistamme asioiden sujumisen joustavasti.

Pääsääntöisesti toivomme näyttöjen ja avainten haun tapahtuvan maanantaisin tai torstaisin. Kiitos!

 

Rauhanaseman sali

 • korkea, kaksiosainen tila: yhteensä 90 neliötä ( kuvassa "takahuone" muutuu keittiönjatkeeksi syyskuun 2018 aikana)
 • tilaa max 60 hengelle pöytiä 18 ja tuoleja 60, pöydän koko 70 x 120 cm, pöydät yhdisteltävissä
 • keittiö välineineen käytössä
 • 60 hengen astiasto ilman lisäveloitusta (pestävä varauksen päättymiseen mennessä tiskikoneella)
 • piano 
 • kokousvälineitä vuokrattavissa tai käyttöön pyynnöstä
 • salia vuokrataan syyskuusta alkaen  ma -  pe puolipäivävuokralla 15.30-, viikonloppuna koko päivävuokra,  tai tuntiveloitus. Uusi tuntivuokrahinnasto laitetaan sivuille syyskuun puoleen väliin mennessä. 

Tupa saunatiloineen 

Viihtyisä tila kokouksiin ja seurusteluun talon pohjakerroksessa.

 • tupa, jossa istumapaikat ja pöytiä noin 25 hengelle 
 • yksi sauna, pesuhuone ja pukuhuone
 • jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeittimet 
 • saunapyyhkeet korvauksetta 
 • ei keittiötä eikä astioita 

Vuokrattavat kokousvälineet ja musiikkilaitteet

 • DVD-soitin 40 €
 • Videotykki 40 €
 • Ministereolaite (CD, kasetti, radio) 20 €

Kokousvälineet käyttöön pyynnöstä

 • tietokoneeseen kytkettävät kaiuttimet
 • fläppitaulu
 • piirtoheitin
 • diaprojektori

Uusi Pasilan asema tuo Rauhanaseman viereen

Rauhanaseman vieressä rakennetaan uutta TRIPLA-keskusta. Talon vieressä on ollut keväästä 2017 alkaen Pasilan väliaikainen rautatieasema, jonka taksitolppa ja inva-pysäköinti ovat aivan Rauhanaseman päädyssä. Rauhanaseman vuokralaisille tarkoitetuille kahdelle asiakasparkkipaikalle ajetaan talon takaa, ja muutenkin aseman liikennejärjestelyt ovat muuttaneet hieman kulkuväyliä aseman lähellä.

Vuokrausasioissa ole yhteydessä:

rauhanliitto(at)rauhanliitto.fi
puh: 040-7171575

Hinnasto ja maksamistapa

Katso kuvia tiloista!

Katso esimerkkikuvia kalustuksesta.